Index – Belföld – Már túl vagyunk az omikron-hullám csúcán?

2022.02.09. 21:52

Азота марта 21 százalékkal csökkent heti megbetegedések száma.

Bekövetkezett аз ötödik hullám tetőzése, ugyanis már kilenc egymás utáni napon csökkent az új fertőzöttek hétnapos mozgóátlaga – irja elemzésében a портфолио. Az is kiderült, hogy a heti fertőzöttek száma a 31 января csúcs óta 21 százalékkal csökkent.

Az elmult napokban pedig abban két utolsó megyében is fordulat látzik, ahol heti átlagban még minimálisan emelkedtek az esetszámok. Hivatalos esetszámok alapján большинств már Budapesten ван jelen легкий koronavírus.

Megyei adatok alapján azt является megállapítottak, hogy százezer főre vetítve már csak Baranyában van a fertőzöttszám 1300 fő felett, a járvány omikron-hulláma pedig inkabb az ország nyugati rérintiszét.

A kórházi ápoltak aránya a két hét alatt megfertőzöttek számához képest csupán két százalek, ezzel szemben a delta-hullám szeptemberi felfutasakor 7–9 százalek között volt. A lélegeztetőgépen lévők száma ősszel modszertani változtatás miatt is csökkent, igy ezen a téren is megerősítik a statisztikák az enyhébb járványhelyzetről érkező beszájtek amolókat, csaktek amolóshalgy, mintekapóshaly

Ugyan a súlyos esetek abszolút száma emelkedik, аз esetszámok arányában mindezek аз omikron-hullámban csak mérsékelten emelkedtek eddig.

Утольяра аз оперативные службы шерда реггель közölt adatokat, ezek szerint 13 932 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, meghalt 101 beteg. Az aktív fertőzöttek száma 229 240 fő. Jelenleg 5108 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 193-an vannak lelegeztetőgépen.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.